Jorina Baars is een Nederlandse kickbokser en wereldkampioen in verschillende organisaties en gewichtsklassen. Ze is geboren op 24 april 1988 in Den Haag en begon op jonge leeftijd met kickboksen.

Ze is een vijfvoudig wereldkampioene in verschillende organisaties en gewichtsklassen, waaronder de World Kickboxing Network, International Kickboxing Federation en International Sport Karate Association. Ze is ook de enige vrouw die ooit de prestigieuze Enfusion Reality-titel heeft gewonnen.

In 2018 won ze de wereldtitel in het weltergewicht van de World Boxing Council, en ze is momenteel de ongeslagen wereldkampioen in het weltergewicht van de World Boxing Association en de International Boxing Organization.

In haar vrije tijd is Baars actief in het geven van clinics en trainingen, en ze is betrokken bij verschillende liefdadigheidsprojecten. Ze is ook een rolmodel voor jonge vrouwen en andere atleten, en ze inspireert veel mensen om te blijven trainen en doorgaan met hun doelen.

In samenvatting is Jorina Baars een bekende en succesvolle kickbokser, die bekend staat om haar dominante stijl en onverslaanbare record. Ze is een inspiratiebron voor velen en blijft hard werken om haar doelen te bereiken en haar titels te verdedigen.