MMA (Mixed Martial Arts); een zeer bekende vechtsport waar de meeste mensen wel eens van gehoord hebben. In dit artikel gaan we het hebben over wat MMA is, wat het doel ervan is, historische gevechten, bekende vechters en waarmee Nikko Sports jou zou kunnen helpen op het gebied van MMA.

 

De vechtsport MMA

 

MMA fighting, wat is het eigenlijk? MMA staat voor Mixed Martial arts. De naam zegt het al, deze sport is een vechtsport waar veel verschillende vechtsporten die gecombineerd zijn. MMA is een combinatie van vechtsporten zoals kungfu, kickboksen, judo, thaiboksen, worstelen, boksen, karate en jiujitsu. Bij MMA wordt zowel in een staande houding gevochten als op de grond. Het staand en op de grond vechten is afkomstig van de zojuist genoemde vechtsporten.

Het doel van deze sport is om door middel van een knock-out of puntentelling te winnen van de tegenstander. Als je tegenstander knock-out is heb je direct gewonnen maar het gevecht kan ook langer duren tot alle ronden voorbij zijn en dan gaat het om de behaalde punten. Deze punten kun je verdienen door goede treffers te maken op je tegenstander of aanvallen van je tegenstander te ontwijken en te blokkeren. Ook kun je winnen als je tegenstander opgeeft of bij een technische knock-out. Overgaven komt voornamelijk voor wanneer je de tegenstander in een wurggreep genomen hebt en hij niet in staat is om uit jouw wurggreep te komen. Een technische knock-out krijg je wanneer de tegenstander niet meer in staat is om zich te verdedigen als hij teveel schade opgelopen heeft.

 

Historische MMA vechters en gevechten

 

Elk jaar worden er een heleboel mooie MMA gevechten gehouden. Maar welk gevecht is nou het meest memorabel? Iedereen heeft zo zijn eigen favoriete MMA vechter en zijn eigen herinneringen van het beste gevecht ooit. De MMA gevechten van Conor McGregor tegen Nate Diaz komen echter vaak terug als er gepraat word over de beste UFC MMA gevechten. In maart 2018 heeft de UFC (Ultimate Fighting Championship) ter ere van het 25 jarige jubileum bestaan van UFC, op FOX sports de 25 beste gevechten uit mogen zenden. Hierin pakte de gevechten van Conor McGregor tegen Nate Diaz de plaatsen 1 en 2 in populariteit. Buiten de UFC worden natuurlijk ook nog grote MMA gevechten gehouden maar alsnog komen de gevechten van Conor McGregor tegen Nate Diaz vaak naar voren.

Ook bij de vrouwen gaat het goed met MMA fighting en wordt het steeds populairder. Momenteel is Cris Justino de hoogst gerankte vrouwelijke MMA vechter met 20 gewonnen wedstijden en slechts 1 verloren wedstijd. Ook bij de meest populaire gevechten word Cris Justino vaak genoemd. Hiervan was haar meest memorabele gevecht tegen Gina Carano. Bij het gevecht tegen Gina Carano won Cris Justino in de eerste ronde na een tijd van 4:59 doormiddel van een KO/TKO.

Ook Nederland heeft een aantal MMA vechters met een internationale bekendheid momenteel. De meest bekende Nederlandse MMA vechter moet Alistair Overeem wel zijn. Hij heeft momenteel in totaal 61 MMA gevechten gehad waarvan hij er 43 gewonnen heeft. Van 2007 tot 2011 heeft hij de Strikeforce Heavyweight Champion titel mogen dragen. Momenteel zijn er nog een aantal andere bekende Nederlandse MMA-vechters. Dit zijn Stefan Struve, Robin van Herp, Melvin Manhoef, Semmy Schilt, Harun Ozkan en de vrouwelijke vechtster Marloes Coenen.

MMA vechter worden? 

Heb jij nou altijd al een MMA vechter willen worden? Nikko Sports, de specialist op het gebied van vechtsport producten helpt jou graag! Nikko Sports heeft een ruim assortiment aan MMA producten die goed van pas komen bij het oefenen van je MMA kunsten. Nikko Sports heeft artikelen zoals MMA handschoenen, rashguards en MMA broeken van ons eigen merk en van andere merken te koop. Perfect voor de echte MMA vechter!

Heb jij de kick te pakken om te beginnen als een echte MMA vechter of ben je al aan het oefenen? Dan ben je bij Nikko Sports op het juiste adres! Voor meer informatie over de producten van Nikko Sports kun je terechtop onze website. Heb je vragen over een van onze producten? Bel dan gerust of stuur een email. Voor contact informatie kunt u hier terecht op onze contact pagina.