Zowel de bescherming als je persoonlijke kleding zijn van groot belang voor iedere bokser. Zo wil je natuurlijk goed beschermd zijn, maar tevens wil je zo comfortabel als mogelijk in de ring staan. In dit artikel vertellen wij je graag meer over de benodigdheden bij boksen.

Beschermingsartikelen bij boksen

Boksen oefen je uit met je volledige lichaam, maar de benodigde bescherming bevind zich rondom je handen. Boksers dragen bandages of binnenhandschoenen, waarover natuurlijk bokshandschoenen worden gedragen. Tijdens een potje sparren ontvangt je hand (en pols) forse klappen. Je moet dus incasseren en daarbij lopen je polsen en handen best wat risico’s. Om het risico te verminderen draag je dus bandages of binnenhandschoenen en bokshandschoenen. Het doel hiervan is het verstevigen van je polsen en handen. Tevens is de bokshandschoen een extra bescherming van je knokkels en duim.

Wij adviseren eigenlijk vrijwel altijd om voor een bandage te kiezen, in plaats van een binnenhandschoen. De redenen hiervoor zijn simpel: het is goedkoper en tevens steviger voor de hand en vingers. Gezien het je best een tijdje kost om de bandage op de juiste manier om te wikkelen wordt er vrij vaak gekozen voor een binnenhandschoen. Dit heb je immers binnen een paar seconden goed aangetrokken. Het enige voordeel van binnenhandschoenen tegenover de bandages is het feit dat het meer bescherming op de knokkels biedt. Het is immers dikker, waardoor je een extra laag bescherming op je knokkels hebt.

Gebitsbescherming bij boksen

Ook zijn boksers verplicht om een bitje in te doen. Dit beschermt de kaken en de tanden. Vanzelfsprekend loop je bij boksen een groot risico om op je gezicht geraakt te worden. Het dragen van een bitje is dan een fijne, en logische bescherming voor je waardevolle gebit.

Bokshandschoenen bij boksen

Boksers zijn verplicht bokshandschoenen te dragen en ook de overige kleding is aan voorschriften onderworpen. Voor gevechten worden stoothandschoenen gebruikt, die iets groter en sterker zijn.

Hoofdbeschermbers bij boksen

Het dragen van hoofdbeschermers is bij het boksen geen overbodige luxe. In wedstrijden is het zelfs verplicht, en dien je een AIBA goedgekeurde hoofdbeschermer te dragen. Een goede hoofdbeschemer biedt volledige bescherming bij je zgn. impactzones: kin, oren, jukbeenderen en voorhoofd.

Koop je bokskleding bij Nikko

Je bokskleding en boksbescherming shop je natuurlijk bij Nikko Sports. Wij hebben diverse bitjes, bandages, binnenhandschoenen, bokshandschoenen en hoofdbeschermers. Dé beste kwaliteit voor de laagste prijs. Nikko is jouw online vechtsportwinkel.