Bokszakken zijn ideaal om je slag- en traptechniek mee te verbeteren! In dit artikel gaan we het hebben over de mogelijkheden, opties en waar je op moet letten voor als je een bokszak gaat aanschaffen.

De bokszak

Wat is een bokszak eigenlijk? En, waarvoor gebruik je een bokszak? In dit kopje ga ik jou hier alles over vertellen! Een bokszak is een veelgebruikt oefenmiddel om je slag- en traptechniek mee te verbeteren door er veel op te oefenen. Een bokzak kan gebruikt worden voor de sporten: kickboksen, boksen en MMA. Bokszakken zijn in verschillende maten, gewichten en materialen beschikbaar. Elke bokszak heeft zo zijn eigen kwaliteiten. Bijvoorbeeld, wanneer je een lange bokszak hebt met een zwaar gewicht zal hij niet veel meegeven wanneer je er tegenaan slaat of schopt.

Opties en mogelijkheden bokszakken

De opties en mogelijkheden bij bokszakken. Waar moet je nou eigenlijk op letten wanneer je een bokszak aanschaft? Dit is een veel gestelde vraag en daar geef ik jullie graag antwoord op! Het ligt er ten eerste aan welke sport je wilt uitvoeren. Hiervoor pakken wij de sporten kickboksen en boksen.

Kickboksen: eigenlijk zegt de naam het al. Bij deze sport maak je gebruik van je handen en voeten. Je zal daarom op moeten letten dat je niet een bokszak koopt die te hoog hangt. Een bokszak die te hoog hangt maakt het namelijk moeilijk om er tegenaan te schoppen. Een bokszak wordt opgehangen met een muursteun of ophangbeugel waardoor de bokszak boven de grond blijft hangen. Aangezien je opzoek bent naar een wat langere bokszak, is het aangeraden om een bokzak te nemen tussen de lengtes 1,50 – 2,00 meter. Door een bokzak te kopen met een langere lengte weet je zeker dat de bokszak niet te hoog hangt. Zo zou het geen probleem moeten zijn om er tegenaan te schoppen. Verder is een zwaarder materiaal aangeraden. Een zwaarder materiaal is aangeraden omdat de bokszak dan niet teveel zal bewegen wanneer je er tegenaan schopt of slaat. Als je kijkt bij een lichtere bokszak zul je merken dat wanneer je tegen de bovenkant aan slaat dat hij niet zoveel zal bewegen maar vanaf de onderkant juist wel. Dit heeft als reden dat de bokszak van onder een langere afstand heeft van het draaipunt van de bokszak in vergelijking tot boven.

Boksen: Bij boksen zul je met je vuisten tegen de bokzak aan moeten slaan. Voor boksen hoef je niet perse een grote bokszak aan te schaffen. Je hoeft namelijk alleen tegen de bokszak aan slaan en niet schoppen zoals bij kickboksen. De lengte die aangeraden word ligt tussen de 1,00-1,30 meter. Zo heeft de bokszak nog genoeg lengte en gewicht om niet teveel te bewegen wanneer je er tegenaan slaat. Het is zeer aangeraden om bokshandschoenen te dragen tijdens het slaan tegen de bokszak omdat je anders snel je handen kan bezeren. Dit ligt natuurlijk ook aan de stevigheid van de bokszak.

Als je gaat kijken naar welk gewicht je wilt hebben dien je dus rekening moeten houden met welke sport je wilt uitoefenen. Veel gebruikte vullingen zijn leer snippers, textiel snippers, zaagsel, zand, rubber, plastic balletjes of zelfs rijst. Als je een niet al te zware bokszak nodig hebt kies je voor textiel snippers. Maar als je een bokszak nodig hebt die zwaarder is kun je kiezen voor zand. Zand maakt een bokszak loodzwaar, dus houdt er rekening mee dat je muursteun of ophangbeugel dit wel aan kan.

De levensduur van de bokszak ligt aan het materiaal waarvan het gemaakt is. Zo heb je materialen zoals polyurethaan, bisonyl, leder en stoffen zoals canvas en nylon. Leer gaat over het algemeen het langste mee en wordt gebruikt voor intensief gebruik. De stoffen gaan meestal wat minder lang mee en worden daarom vaak ook minder gebruikt.

Denk dus goed na voordat je een bokszak gaat kopen en loop deze opties en mogelijkheden even door zodat je niet achteraf voor verassingen komt te staan.


De bokszakken van Nikko Sports

Nikko Sports staat bekend om de hoge kwaliteit bokszakken.  Deze bokszakken staan bekend om de hoge kwaliteit en dat ze jaren meegaan. Dit komt door de sterke bisonyl waarvan het gemaakt is. Deze bokszakken zijn beschikbaar in diverse lengtes van 0,80 – 1,80 meter. Handig dus voor als je een korte bokszak nodig hebt voor boksen of een lange bokszak nodig hebt kickboksen.

De bokszakken van Nikko hebben een textiel snipper vulling. Een textiel snipper vulling zorgt voor genoeg stevigheid, is niet al te hard en zorgt ook niet snel voor blessures. Perfect voor de echte bokser of kickbokser dus!

Wanneer je op zoek bent naar een bokszak die ideaal is voor het boksen, raden wij de Nikko bokszak aan. Deze bokszak heeft een hoge kwaliteit die lang meegaat en beschikt over de juiste maten die je nodig hebt voor boksen.

Voor kickboksen raden wij de Nikko Pro Luxury bokszak aan. Deze bokszak beschikt over de juiste lengte van 1,80 meter, is ideaal voor kickboksers en heeft een extreem lange levensduur door de hoge kwaliteit.

Verder heeft Nikko Sports ook nog muursteunen en ophangbeugels te koop. Wij raden aan om ook muursteunen en ophangbeugels te kopen om je bokszak op te kunnen hangen voor gebruik.

Ben jij nou geïnteresseerd in het aanschaffen van een bokszak? Dan ben je bij Nikko Sports op het juiste adres voor een bokszak van hoge kwaliteit. Bij vragen, neem gerust contact op.