Je bent van plan om kickbokshandschoenen te gaan kopen. Een aankoop die je niet dagelijks zult doen. Dit kan dus een lastige klus zijn. Want waar moet je op letten? Welke aspecten spelen een rol? In dit artikel vertellen wij je hierover meer en geven we een aantal tips.

Doel van kickbokshandschoenen

Allereerst is het belangrijk om bij jezelf na te gaan waarvoor je je kickbokshandschoenen gaat gebruiken. Hiervoor zijn verschillende doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik voor een bokszak of echt sparren. Ook wedstrijden kunnen meespelen in de beslissing van je aankoop. Ga je je kickbokshandschoenen ook echt gebruiken voor wedstrijden? Dan wil je al snel een kwalitatief goede en duurzame handschoen. Over deze aspecten vertellen we je in dit artikel meer.

 

Maat en gewicht

Denk ook aan maat en gewicht. Dit is namelijk niet hetzelfde. In veel gevallen geldt dat de maat wel correspondeert met het gewicht van de kickbokshandschoenen, maar dit is dus niet altijd het geval. Het gewicht van de kickbokshandschoenen, uitgedrukt in oz (28.3 gram), is belangrijk om een aantal redenen. Je kiest het gewicht van de kickbokshandschoen aan de hand van de toepassingsvorm die je gaat gebruiken. Daartegenover kies je de maat op basis van de beste pasvorm van de kickbokshandschoenen.

 

Waar moet ik op letten?

 1. Sluiting

Je hebt de keuze tussen klittenband (velcro) en vetersluiting. De meest gekozen is velcro, want dit is razendsnel en makkelijk te sluiten. Echter bij vetersluiting sluit ie beter aan op de pols, dat zorgt voor extra stabiliteit. Nadeel is dus wel dat je er altijd iemand anders bij nodig hebt. Vetersluitingen worden vooral bij wedstrijdhandschoenen gebruikt. Bij de klittenbandsluiting is het belangrijk dat de sluiting goed om je pols gefixeerd zit en genoeg kleefvlak heeft. Ook zijn er handschoenen met een extra lange sluiting voor nog meer stabilisatie.

 1. Padding/vulling

Hoe meer padding, hoe minder kans op knokkelblessures en blessures voor je trainingspartner. Een duurdere handschoen heeft vaak een betere en duurzamere padding.

 1. Leer of kunstleer

Lederen gaat langer mee. De kans dat leer scheurt, met name bij de naden, is vaak kleiner. Ook worden er steeds meer hoogwaardige kunstlederen handschoenen ontwikkeld.

 1. Stiksels en voering

Dit is belangrijk voor de stevigheid van de handschoen. De naden moet goed gestikt zijn en op kritieke punten (punten waar veel druk op staat tijdens het stoten) vaak dubbel gestikt zijn. De voering is vaak van stof en mag geen oneffenheden vertonen.

 

 1. Pasvorm

Uiteraard moet de kickbokshandschoen ook lekker zitten. Let hierbij op 2 dingen: je vingers moeten genoeg bewegingsruimte hebben en de duim moet tijdens het maken van een vuist een natuurlijke stand kunnen aanhouden. Indien dit niet het geval is, breekt of kneust je duim eerder.

 1. Bandages

Gebruik altijd bandages of binnenhandschoenen. Dit ter voorkoming van blessures. 

Tips

Graag geven we je ook een aantal algemene tips waarop je moet letten bij het kopen van kickbokshandschoenen. Deze luiden als volgt:

 • Prijs-kwaliteitverhouding

Dit wil zeggen, heb je waar voor je geld? Betaal je wat meer, dan wil je ook een handschoen die wat langer mee gaat. Neem dit mee in je beslissing.

 • Algemene bescherming

Geheel niet onbelangrijk. Zijn je handen goed beschermd? Die is natuurlijk wel wat het uiteindelijk om draait. Je wilt je handen goed kunnen beschermen bij het stoten.

 • Comfort

Is de pasvorm goed? Kijk naar hoe de handschoen aansluit op je pols. Ga je liever te werk met een klittenband- of vetersluiting? Kies wat het beste bij jou past.

 • Duurzaamheid

Stel de vraag: wat is de levensduur? Hoe lang kan ik ongeveer met de kickbokshandschoen doen? Wanneer je de handschoen veelvuldig gaat gebruiken is het verstandig een kwalitatief sterke handschoen te kopen, zodat je niet na een korte tijd weer op zoek moet naar een nieuwe setje.

 • Reviews

Last but not least; de reviews. Wat vinden klanten van de kicksbokshandschoenen? Ga eens kijken bij de recensies over wat klanten zeggen over de handschoenen. Deze beoordelingen zullen je helpen een keuze te maken bij de aankoop van jouw nieuwe kickbokshandschoenen.

Ben je nou benieuwd naar onze kickbokshandschoenen collectie? Ga dan snel naar de nieuwe webshop! Wij bieden diverse soorten kickbokshandschoenen aan van vele verschillende merken.