MMA is een vechtsport die bij velen wel bekend is. Het is steeds vaker te zien op de televisie en verschijnt steeds meer in het nieuws. Een populaire sport dus. Maar wat voor sport is het eigenlijk? En, wat heb ik nodig om deze sport te kunnen beoefenen? Hierover vertellen we je in dit artikel meer.

Wat is MMA?

MMA is een verzamelnaam voor een aantal vechtsporten, zoals worstelen, karate, kickboksen, judo, boksen en het Braziliaanse Jiu Jitsu. MMA is een afkorting dat staat voor Mixed Martial Arts. Zoals in de inleiding beschreven is het een sport dus steeds populairder wordt. Een vechtsport die constant aan het groeien is. Er wordt zelfs gezegd dat het de grootste vechtsport van de wereld zal zijn. Bij MMA is het zo dat er zowel staand als op de grond gevochten mag worden. Een klein stukje over de geschiedenis van MMA; de vechtsport is ontstaan in Griekenland, Japan en Brazilië. In 1993 werd MMA naar de Verenigde Staten gehaald. Daar werd vervolgens het eerste UFC-evenement georganiseerd. UFC, Ultimate Fighting Championship, is vandaag de dag de grootste en bekendste organisatie van de wereld met de allerbeste vechters. Waar voorheen MMA-vechters zich specialiseerden op één specifieke vechtstijl, trainen zij nu meerdere stijlen. De bekendste stijlen zijn kickboksen, worstelen en Jiu Jitsu.

Benodigdheden MMA

Nu we je een korte uitleg gegeven hebben over wat MMA precies inhoudt vertellen we nu graag welke benodigdheden je dient te hebben om deze vechtsport te kunnen doen. Om te beginnen is het belangrijk een goede bescherming te hebben. Denk hierbij aan scheenbeschermers, bitje, bandages, toque en handbescherming. Natuurlijk zijn de bokshandschoenen, MMA-shorts en shirts onmisbaar. Kijk daarbij goed welke bij jouw MMA-sport passen. Deze MMA-benodigdheden kun je vaak in verschillen soorten en maten verkrijgen. Maar denk ook aan diverse kleuren en samenstellingen. Je wilt tenslotte goed voor de dag komen bij jouw training of wedstrijd.

MMA-producten Nikko

Nikko Sports kent een ruim assortiment aan MMA-producten van verschillende merken. Deze merken zijn: Nikko, Leone en Adidas. Nikko rashguards heb je al voor €44,95 in verschillende kleuren. Maar ook Nikko shorts zijn al te verkrijgen vanaf €36,95. Op het gebied van MMA-handschoenen bieden we een grote diversiteit aan van het merk Leone; verschillende soorten types van Leone, zoals de MMA-handschoenen Legionairre II. Alle MMA-handschoenen zijn verkrijgbaar in de maten S, M en L. Ook zijn er Rashguards van het merk Adidas in veel verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar. Met als voorbeeld de Adidas Rashguard Closefit. Ben je dus van plan ook een MMA-sport te gaan doen of ben je toe aan nieuwe spullen? Bij Nikko Sports kun je terecht voor al je MMA-benodigdheden. Ook geven we je graag advies over welke materialen jij het beste kunt gebruiken voor het beoefenen van de vechtsport. Om zo steeds beter te worden in de sport die jij graag doet!

Tips voor MMA benodigdheden 

Eerder beschreven we welke benodigdheden jij dient te hebben om MMA-sporten te kunnen doen. Tot slot geven we je graag nog een aantal tips mee die jou gaan helpen bij het beoefenen je favoriete vechtsport.

  1. Kies de juiste materialen die bij jouw vechtsport passen; dit zal je helpen om beoogde doelen te kunnen bewerkstelligen.
  2. Gebruik bandages; zo voorkom je blessures.
  3. Juiste algemene bescherming; bescherm bijvoorbeeld je handen goed, deze wil je optimaal kunnen blijven gebruiken tijdens het sporten.
  4. Let op duurzaamheid; wanneer je de benodigdheden vaak zult gebruiken is het verstandig kwalitatief goede producten aan te schaffen.
  5. Lees reviews; kijk naar wat klanten eerder schreven over het product. Zij hebben er immers ervaring mee dus zullen eerlijk en oprecht hun ervaring delen.

MMA-benodigdheden zoals kleding, broeken en beschermers bestel je gemakkelijk online bij Nikko Sports. Dé beste kwaliteit voor de laagste prijs, Nikko is jouw online vechtsportwinkel.