Van hoofdkappen en bitjes tot scheenbeschermers, iedere vechtsport heeft zo zijn eigen beschermingsartikelen. Wat voor bescherming bij vechtsporten, zoals kickboks en boksen, heb je nodig? En voor welke merken en/of acties kun je dan het beste kiezen? In dit artikel lichten wij het toe! 

Bescherming bij boksen 

Boksen is een sport die gefocust is op het bovenlichaam. Dankzij tactische stoten dient men de ander Knock Out (KO) te slaan of meer punten te verdienen dan de tegenstander. Bij boksen mag je dus verwachten dat je veel klappen op het hoofd en buik, arm en schouders zal krijgen. Om die reden is het belangrijk, om naast de essentiële bokshandschoenen, een bitje te dragen. Het bitje zorgt voor de bescherming van je tanden. Eventueel kun je ook een hoofdbeschermer dragen bij het boksen.

Bescherming bij kickboksen 

Kickboksen is te vergelijken met boksen, alleen worden hier naast stoten met de armen ook de benen gebruikt. Hierdoor is je hele lichaam een risicogebied waar je op geraakt kunt worden. Het dragen van alle beschermingsmiddelen die bij boksen zijn toegestaan is verstandig, maar ook het dragen van een tok is geen overbodige luxe. Scheenbeschermers (ofwel; scheenwreven) draag je om je benen te beschermen bij het trappen. Dit kan er namelijk erg hard aan toe gaan. Uiteraard draag je kickbokshandschoenen ter bescherming bij het slaan.

Bescherming bij MMA 

Bij het beoefenen van MMA ga je nog een stapje verder. Hier is sowieso veel meer toegestaan. Kickboksen en worstelen worden hier gecombineerd, waardoor ook elleboogbeschermers en oorbeschermers geen overbodige luxe zijn. Wil je meer weten over MMA benodigdheden?

Bescherming bij taekwondo

Taekwondo is een veelzijdige en stijlvolle vechtsport, dat veel respect geniet onder vechtsporters. De sport staat voor zelfbeheersing en discipline, maar kan enorm hard en bruut zijn. Bij full body taekwondo is goede bescherming dan ook essentieel. Denk hierbij aan hoofdbeschermers en buikbeschermers. De buikbeschermers zijn overigens bij vrijwel alle contactsporten te gebruiken. Zeker als er intensief op een bepaald gedeelte (in dit geval de buik) van het lichaam moet worden getraind.

Ben je op zoek naar bescherming bij jouw vechtsport en wil je advies of meer informatie? Bekijk dan nu onze volledige collectie of bezoek de winkel in Eindhoven.