Een goede sportles begint bij de juiste outfit. Onder de dames is de legging enorm populair, ook voor tijdens het sporten. Het dragen van sportleggings heeft de laatste jaren een vogelvlucht genomen. Kort, lang, zwart of juist met bijzondere prints. In dit artikel gaan wij in op de trend van het moment; de sportlegging voor dames. Waar moet je op letten?

Het dragen van een sportlegging

Een sportlegging moet voldoende strak zitten, anders kan hij afzakken tijdens het sporten. Vele aanbieders van sportleggings gebruiken bepalde stoffen die ervoor zorgen dat de legging naar langere tijd dragen minder goed mee rekt, of juist te ver is uitgerekt. Hierdoor zit die niet meer zoals die aan het begin zat, wat uiteraard niet fijn is. Ook is het fijn om een legging te dragen die niet doorschijnt tijdens het doen van de diverse oefeningen. Wel zo makkelijk.

Kies jouw favoriete model

De een geeft de voorkeur aan het superstrakke legging, de ander heeft liever een wat losser model. Jouw persoonlijke wensen bepalen dus ook welk model jouw favoriet is.

Leggings voor mannen?

Het draagcomfort is een van de redenen waarom ook mannen steeds vaker een strakke broek/legging dragen tijdens het sporten. Bij diverse vechtsporten, zoals MMA, is het normaal om een strakke broek te dragen. Om de reden dat het dicht tegen je lichaam zit, waardoor je het niet makkelijk kan grijpen als tegenstander in een gevecht. Het dragen van een sportlegging is simpelweg ook gewoon erg comfortabel en staat goed, iets wat steeds meer sporters (h)erkennen.

Nikko sportleggings

Nikko is o.a. gespecialiseerd in leggings. Wij hebben op dit moment een aantal leggings van Nikko, die overigens enorm populair zijn! De Nikko professional leggings voor dames zijn er in 3 verschillende uitvoeren, waaronder twee camouflage versies in blauw en groen. Tevens hebben we al jaren de Nikko legging black/pink in de collectie. Bekijk nu alle leggings van Nikko Sports.