Dit weekend was het dan eindelijk zover. Het langverwachte gevecht tussen bokser Floyd Mayweather en Connor McGregor. Het duel der titanen, wat al maandenlang groots werd uitgemeten in de media. Connor daagde zijn opponent uit op zijn territorium, namelijk boksen en verloor. Maar in de MMA-wereld behoort hij zeker tot de top.

Wie de beste MMA-vechters aller tijden zijn is lastig te bepalen. Wie heeft de meeste records en trofeeën gewonnen? Wie heeft de beste conditie en wie heeft de beste reputatie? Wij van Nikko Sports kijken vooral naar invloed en status in deze situatie. Op basis daarvan hebben wij dit blogartikel geschreven. Wat is onze top-3 aller tijden?

  1. Anderson “The Spider” Silva

    Voor ons is er geen twijfel over mogelijk. Silva heeft jarenlang gedomineerd in de UFC en vele fantastische vechters verslagen. Hij is een zeer dominante vechter waar simpelweg lange tijd geen maat op stond. Een zeer heftige blessure die hij in 2013 opliep in een gevecht met Weidman werd door de organisatie genoemd tot ‘meest heftige blessure ooit’. Hij brak zijn scheenbeen en kuitbeen af dankzij een trap. Anno 2017 is de Braziliaan nog steeds actief als MMA-vechter. Onze alltime-legend!

 

  1. Fedor Emelianenko

 

Fedor was een fantastische vechter die tussen 2001 en 2009 (!) ongeslagen bleef. 28 gevechten achter elkaar was hij de winnaar in de ring. In zijn carrière versloeg hij een aantal van de beste vechters van die tijd, wat zijn roem alleen maar groter maakte. Het enige negatieve aan zijn overwinningstoer van 8 jaar was dat hij actief was voor Pride, daar waar de bekende vechters voor UFC actief waren.

 

Toch durven wij hem wel op nr.2 te zetten, wat een beest!

 

  1. Connor McGregor

 

De Ierse MMA-vechter bracht met het gevecht tegen Floyd Mayweather de hoofden van miljoenen fans op hol. De extravagante vechter stapte in de ring als bokser, in plaats van MMA-vechter. Hij hield het 10 ronden vol tegen de beste bokser ter wereld. Wat een wereldprestatie!

Als MMA-vechter is hij regerend UFC veder- en lichtgewicht kampioen. Hij is sinds 2008 actief en won 21 van de 24 gevechten in die jaren. Connor is een bijzondere vechter die de sport enorm veel naamsbekendheid heeft opgeleverd. Maar buiten dat is Connor gewoon een fantastische MMA-vechter waar wij ons petje voor af zetten.

 

“My Success isn’t a result of arogance – it’s a result of belief.”

 

Wie is de MMA jouw favoriete vechter? Laat het ons weten in de reacties!